Mr. Jan Wagenmakers
Mr. Jan Wagenmakers

Ik heb een lange loopbaan in het bedrijfsleven achter de rug, o.a. bij de multinationals Eastman Chemical en Ericsson Telecom en heb met diverse soorten contracten te maken gehad. In 1997 voltooide ik mijn juridische studie privaatrecht (specialisatie vervoerrecht) aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast heb ik jarenlange bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van de ondernemingsraad van Ericsson Telecom, van een grote Vereniging van Eigenaren (Hofdijk te Rotterdam) en van een bewonersvereniging (Heliport Bewonersbelangen).

Na een reorganisatie bij mijn laatste werkgever heb ik er bewust voor gekozen om als zelfstandig juridisch adviseur/mediator verder te gaan en heb ik in april 2016 het juridisch adviesbureau LEGITATIS opgericht.

In de loop der jaren heb ik, naast mijn juridische loopbaan, pro deo veelvuldig particulieren en kleine ondernemers uit mijn eigen netwerk rechtsbijstand verleend en juridisch advies gegeven, vaak met succesvolle uitkomst.

Daarnaast heb ik proceservaring opgedaan bij de kantonrechter en bij de bestuursrechter. Ik had bij die rechtsbijstand ook steeds oog voor het sociale aspect: een juridisch conflict gaat je niet in de koude kleren zitten en ook op dat vlak is begrip en op de persoon afgestemde hulp welkom. Voorts heb ik veel ervaring in Fenex-arbitrages.

Ik streef naar een kleine praktijk, waarin een klant nooit een nummer zal zijn.